Erdoğan, Metin Feyzioğlu'nu Saray'da ağırladı

Erdoğan, Metin Feyzioğlu'nu Saray'da ağırladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında Saray'da bir görüşme gerçekleşecek. Saat 15.00'de Erdoğan, Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek.Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümünde Feyzioğlu'nun hükümeti eleştirdiği konuşmaya, o dönem başbakan olan Erdoğan konuşmanın uzun olduğunu iddia ederek tepki göstermiş ve salonu terk etmişti. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberinde 70 baro başkanını Saray'da ağırladı. 

Görüşme sonrası açıklama yapan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım, FETÖ'nün en çok istediği suçlunun suçsuzdan ayrılmaması, mağdur konumunu zorlayıp özellikle uluslararası kamuoyunda da itibar kazanmaya çalışmaktır. Bunu önlemenin yolu da, sizin, sayın Başbakanımız ve Adalet Bakanlığımızın sıklıkla ifade ettiği gibi hukuka uygun davranılmasıdır. Haksız yere lekelenmeme hakkına hem vatandaşlarımızın hem de Türkiye'nin menfaatleri gereği azami saygı gösterilmesinde yarar vardır. Aksi halde bu durumun sonuçları  FETÖ'nün ve onunla iş birliği içinde olduğunu gördüğümüz örgüte yarayacaktır." ifadelerini kullandı. 

Feyzioğlu açıklamasının devamında şöyle konuştu:

"Sizin talimatınızla bir çalışma grubu oluşturulacak ise, burada en etkin şekilde yer almaya ve tüm dünyaya Türkiye'de olanları, meşru savunmamızı en önde anlatmaya biz talibiz. Bu noktada Türkiye Barolar Birliği olarak, ABD'nin başkentinde uluslararası barolar birliği toplantısına katılacağız. Bu toplantıdan en etkin şekilde yararlanmak istiyoruz. 2.5 milyon avukatı temsil eden bu uluslararası örgütün toplantısı vesilesiyle, ABD'nin önde gelen yargı mensupları, Türkiye lobisi üyesi senatör ve temsilcilerle görüşme imkanına sahip olacağız. Ben Adalet Bakanımıza ve Dışişleri Bakanımıza bu konuda bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Zat-ı ahalinizin desteğiyle büyük bir başarı sağlayacağımıza inanıyorum. 79 milyon vatandaşımızı kucaklaştırmanın tek yolu adalet paydasında buluşmaktır. Hukukun üstünlüğüne güven sağlandığında, dini dili, inancı ne olursa olsun vatandaşımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla gurur duyacaktır. Böylece sinsi yapıların planları da sonsuza dek boşa çıkmış olacaktır. Kuvayı Milliye ruhunun bir daha bozulmamak üzere sürdürülmesini diliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye barolar Birliği, 15 Temmuz'da başlatılan darbe girişimi karşısında demokrasinin yanında yer almıştır. Dayanışma için, 15 Temmuz'da savaş uçaklarının bombalı saldırısına maruz kalan TBMM'ni ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ziyaret eden Türkiye Barolar Birliğine teşekkür ederim. Baro başkanlarımız şundan emin olsunlar. Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk devleti olarak kalmaya devam edecektir. Ülkemize karşı başlatılan 15 Temmuz gecesi darbeciler karşılarında milletimiz ve emniyet güçlerimizle birlikte, savcılarıyla, hakimleriyle ve adalet teşkilatlarımızı da bulmuşlardır. Soruşturmalar, gözaltılar, tutuklamalar hukuk kuralları içerisinde yürütülmüştür, yürütülmeye devam edecektir. Bugüne kadar da anayasa ve yasalar dışında atılmış hiçbir adım yoktur. Darbe girişimi gecesi yaşananları eleştirenlerin amacı açık söylüyorum, tehlikenin büyüklüğünü gözlerden kaçırmaktır. Vücudunu kurşunlara, tanklara, bombalara siper etmiştir milletimiz, 15 yaşında 75 yaşına kadar, kadınıyla erkeğiyle siper etmiştir. Öyle zannediyorum ki, dünyada da bunun benzeri pek yoktur. 15 Temmuz gecesi hangi görüşten olursa olsun Türk milleti taarihi bir sınavı alnının akıyla vermiştir. Kimsenin gölge düşürmeye hakkı yoktur. Darbeciler ne kadar vicdansız, ahlaksız ise milletimiz o derece asil, o derece dirayetli, o derece kararlı bir tavır içinde olmuştur. Bu millete ancak saygı duyulur."